Vergoeding

Oefentherapie Cesar wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. De vergoeding vanuit de basisverzekering hangt af van uw leeftijd en eventueel welke aandoening uw heeft. 

Bent u jonger dan 18 jaar?

Wanneer u jonger bent dan 18 jaar worden de eerste 9 behandelingen door de zorgverzekeraar vergoed. Mocht u daarna nog meer behandelingen nodig hebben dan vergoed uw zorgverzekeraar maximaal nog 9 behandelingen. Heeft u een chronische aandoening (raadpleeg de lijst met chronische aandoeningen) dan wordt de behandeling van deze aandoening volledig vergoed. 

Ben je 18 jaar of ouder? 

Dan wordt Oefentherapie Cesar enkel vergoed als u een aanvullende zorgverzekering heeft. Hoeveel behandelingen u vergoedt krijgt is afhankelijk van uw verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polis of zorgverzekeraar. 

Wanneer u een aandoening heeft die op de lijst van chronische aandoeningen voorkomt (raadpleeg de lijst met chronische aandoeningen) dan moet u de eerste 20 behandelingen zelf betalen of worden vergoed door uw aanvullende verzekering (als u die heeft) na de 20ste behandeling wordt het vergoed vanuit de basisverzekering. 

Zonder verwijzing naar de Oefentherapeut 

Sinds 2008 kunt u zonder verwijzing van een arts of andere zorgverlener naar de Oefentherapeut. Directe toegang Oefentherapie (DTO) geeft u als patiënt de vrijheid om op eigen initiatief zonder tussenkomst van een arts de oefentherapeut te raadplegen.

Op het moment da u zich aanmeldt zonder verwijzing van een arts, zal eerst een screening plaatsvinden. De screening geeft antwoord op de vraag of u met uw klacht/hulpvraag bij de oefentherapeut aan het juiste adres bent. Wanneer uw klacht/ hulpvraag niet geïndiceerd is voor de oefentherapeut dan zal de oefentherapeut u adviseren om alsnog naar de huisarts te gaan.

Tarieven

Tarieven buiten de zorgverzekering
Zitting oefentherapie in de praktijk € 32,00
Zitting Oefentherapie aan huis € 41,50
Screening, Intake en onderzoek € 41,50
Intake en onderzoek na verwijzing € 41,50
Eenmalig oefentherapeutische onderzoek incl. verslag € 55,00
Telefonische zitting (skype, beeldbellen) zitting oefentherapie € 17,00
* Niet nagekomen afspraak € 17,50
Aanvullende tarieven
Zitting Oefentherapie in een instelling € 41,50
Lange zitting voor patiënten met complexe en/of meervoudige zorgvragen € 52,00
Screening € 15,00
Screening intake en onderzoek aan huis € 51,00
Intake en onderzoek na screening € 30,00
Intake en onderzoek aan huis na verwijzing € 51,00
Groepszitting voor specifieke behandelingen van twee personen € 25,00
Groepszitting voor specifieke behandelingen van drie personen € 20,00

* Indien een afspraak niet door kan gaan, dient u dit 24 uur voor het afgesproken tijdstip te melden. Afspraken die niet of te laat geannuleerd worden zullen in rekening worden gebracht. Bij ziekte of onvoorziene omstandigheden kunt u in overleg met de therapeut afspraken maken en kan mogelijk coulance worden verleend.